Αυστραλία: Τελείωσε το πάρτι στα μέταλλα

Ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Αυστρλαίας Martin Ferguson δήλωσε πως η φρενήρης ανάπτυξη στα μέταλλα τελείωσε. Λίγο νωρίτερα, η BHP ανακοίνωσε την επ' αόριστον αναβολή της επέκτασης του Ολυμπιακού Φράγματος.

Αυστραλία: Τελείωσε το πάρτι στα μέταλλα
Το πάρτι στο μεταλλευτικό κλάδο τελείωσε. Αυτό τουλάχιστον διακήρυξε ο υπουργός φυσικών πόρων της Αυστραλίας, ο Martin Ferguson, λίγο μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της BHP Billiton. Η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο ανακοίνωσε ότι αναβάλει – επ’ αόριστον – την επέκταση των ορυχείων του Ολυμπιακού Φράγματος, σηματοδοτώντας το τέλος και των μεγάλων έργων στον μεταλλευτικό κλάδο.

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι το boom στον κλάδο των βασικών πόρων τελείωσε» δήλωσε ο κ. Ferguson μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα έγιναν πιο σκληρά τους τελευταίους 6 με 12 μήνες».

Για την Αυστραλία το πλήγμα θα είναι σημαντικό καθώς η οικονομία της στηρίζεται στον μεταλλευτικό κλάδο και εκμεταλλεύθηκε σημαντικά τη φρενήρη κινεζική ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και φυσικό αέριο. Η ΒΗΡ δήλωσε ότι δεν αναμένει καμία σημαντική επένδυση κατά τη διάρκεια του επόμενου οικονομικού έτους καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχωρών συνεπεία της διεθνούς επιβράδυνσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v