Κίνα: Σε χαμηλό 9 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης

Προβληματισμό δημιουργούν τα τελευταία στοιχεία ως προς τον κλάδο μεταποίηση της Κίνας όπου ο δείκτης δραστηριοτήτων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 9 μηνών. Οι αναλυτές προβλέπουν νέες κινήσεις χαλάρωσης πολιτικής.

Κίνα: Σε χαμηλό 9 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης
Προβληματισμό δημιουργούν τα τελευταία στοιχεία ως προς τον κλάδο μεταποίηση της Κίνας όπου ο δείκτης δραστηριοτήτων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 9 μηνών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μειώθηκε τον Αύγουστο στο 47,8 από 49.3 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι ένδειξη κάτω από το όριο του 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Ο Hongbin Qu επικεφαλής ανάπτυξης της HSBC δήλωσε πως η Κίνα θα πρέπει να «επιταχύνει» τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να υπάρξουν νέα επενδυτικά έργα.

«Αναφορικά με τον αντίκτυπο των στοιχείων στην πολιτική, εκτιμούμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα αναπτυξιακά κίνητρα/ χαλάρωση νομισματικής πολιτικής μετά τον Αύγουστο. Η χαλάρωση της πολιτικής περιορίστηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς οι αξιωματούχοι ανησυχούν για τον κίνδυνο ανάκαμψης των τιμών των κατοικιών εν μέσω περιόδου μετάβασης στην εξουσία» αναφέρει ο Ting Lu της Bank of America Merrill Lynch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v