"Κλαίνε" οι αγελαδοτρόφοι στις ΗΠΑ

Εξαιτίας της ξηρασίας, οι Αμερικανοί αγελαδοτρόφοι συρρικνώνουν τα κοπάδια τους στα χαμηλότερα επίπεδα 40 ετών, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί άνοδο στις τιμές του βοείου κρέατος.

Κλαίνε οι αγελαδοτρόφοι στις ΗΠΑ
Εξαιτίας της πρωτοφανούς ξηρασίας που πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και της αναρρίχησης των τιμών ζωοτροφών σε επίπεδα ρεκόρ, οι Αμερικανοί αγελαδοτρόφοι συρρικνώνουν τα κοπάδια τους στα χαμηλότερα επίπεδα 40 ετών, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί άνοδο στις τιμές του βοείου κρέατος.

Η παραγωγή βοείου κρέατος εκτιμάται ότι θα διολισθήσει το 2013 στα χαμηλότερα επίπεδα 9 ετών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Τα εγχώρια κοπάδια είναι πλέον τα μικρότερα σε αριθμούς από το 1973 και οι λιανικές τιμές του βοείου κρέατος ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα.

Το κόστος πάχυνσης μιας αγελάδας για σφαγή θα είναι αυτό τον μήνα αυξημένο κατά 300 δολ. το κεφάλι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εξαιτίας κυρίως της εκτίναξης της τιμής του καλαμποκιού κατά 64% από τα μέσα Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v