Rajoy: Αποτυχία της Ευρώπης μια Grexit

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν αποτυχία της Ευρώπης, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ, λέει ο Ρομπάι.

Rajoy: Αποτυχία της Ευρώπης μια Grexit
Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν αποτυχία για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Aπο την πλευρά του, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου μιλώντας για την Ελλάδα δήλωσε: «Ας μην υπάρχει αμφιβολία. Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο. Και αφήστε με να επιμείνω. Το μέλλον της Ελλάδας είναι αναμφίβολα στην ευρωζώνη».

Ο κ. Ραχόι τόνισε ότι η τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης και το fund που θα εγγυάται πανευρωπαϊκά τις καταθέσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι χαρακτήρισε ιδιαίτερα επείγουσα την τραπεζική ένωση, ενώ όσον αφορά την Ισπανία ανέφερε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να δράσει αμέσως για να βοηθήσει τον ισπανικό τραπεζικό κλάδο.

Ερωτηθείς για πιθανό αίτημα βοήθειας και από την ισπανική κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι "είναι απόφαση της Ισπανίας το αν θα προσφύγει στον μηχανισμό", σημειώνοντας ότι το πλαίσιο της ΕΚΤ όσον αφορά τη βοήθεια είναι απολύτως ξεκάθαρο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διέψευσε, πάντως, τα σενάρια διαπραγματεύσεων με την ΕΚΤ για βοήθεια στην Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v