Κίνδυνος πτώχευσης για την Banca Monte dei Paschi

Οι επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους 5 δισ. ομολόγων που έχει εκδώσει η ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’s αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να δουν τις επενδύσεις τους να εξαϋλώνονται.

Κίνδυνος πτώχευσης για την Banca Monte dei Paschi
Οι επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους 5 δισ. ευρώ ομολόγων που έχει εκδώσει η ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’s αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να δουν τις επενδύσεις τους στην παλαιότερη τράπεζα του κόσμου να εξαϋλώνονται.

Το κόστος ασφάλισης 10 εκατομμυρίων ευρώ στους συγκεκριμένους τίτλους μειωμένης εξασφάλισης έχει φτάσει τα 2,75 εκατ. ευρώ (500.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι), ποσό που αντιστοιχεί σε πιθανότητα πτώχευσης 60%.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι έχουν την χειρότερη απόδοση μεταξύ 92 αντίστοιχων εκδόσεων από άλλες τράπεζες, όπως τουλάχιστον δείχνουν στοιχεία του Bloomberg.

Οι επενδυτές σε τίτλους μειωμένης εξασφάλισης και οι μέτοχοι θα υποστούν απώλειες αν η τράπεζα, που ιδρύθηκε το 1472, οδηγηθεί σε ανακεφαλαιοποίηση, υποστηρίζει ο Alberto Gallo, αναλυτής της Royal Bank of Scotland.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 1,67 δισ. το β’ τρίμηνο και έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση καθώς οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών αυξήθηκαν 40% στα 409 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v