Moody΄s: Θέτει αρνητικό οutlook για την ΕΕ

Σε υποβάθμιση του outlook για την Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε η Moody's προειδοποιώντας για νέες κινήσεις εάν επιδεινωθεί η δημοσιονομική θέση των 4 μεγάλων, δηλαδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Moody΄s: Θέτει αρνητικό οutlook για την ΕΕ
Σε υποβάθμιση του outlook για την Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε η Moody's, προειδοποιώντας για περαιτέρω κινήσεις εάν επιδεινωθεί η δημοσιονομική θέση των 4 μεγάλων, δηλαδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης διατηρεί την αξιολόγηση ΑΑΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας όμως πλέον αρνητικό outlook.

"Το αρνητικό outlook για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ε.Ε. αντικατοπτρίζει το αρνητικό outlook για τις αντίστοιχες αξιολογήσεις των κρατών μελών που συνεισφέρουν περισσότερο στον κοινοτικό προϋπολογισμό, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας, ποσοστό που από κοινού αντιστοιχεί στο 45% των εσόδων του κοινοτικού προϋπολογισμού" αναφέρει η Moody's στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι η Moody's αναθεώρησε το outlook για τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο σε αρνητικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v