Κίνα: Ρίχνει $127 δισ. σε επενδύσεις υποδομών

Η Κίνα προχωρά σε 25 νέα έργα για το σιδηροδρομικό της δίκτυο ύψους 127 δισ. δολ., τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2020. Στροφή στις μαζικές επενδύσεις σε υποδομές ως αντιστάθμισμα στη διεθνή επιβράδυνση.

Κίνα: Ρίχνει $127 δισ. σε επενδύσεις υποδομών
Η Κίνα παρουσίασε σχέδια μαζικών επενδύσεων σε έργα υποδομών που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2020, ώστε να δοθεί ώθηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της χώρας. Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων ενέκρινε 25 νέα έργα για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ύψους 800 δισ. γουάν (127 δισ. δολ) που θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα τρία με οχτώ χρόνια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η China Daily.

Κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες θα επεκτείνουν δάνεια στις τοπικές κυβερνήσεις οι οποίες θα είναι και οι βασικοί επενδυτές στα έργα.

Η HSBC εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα έργα θα αντιστοιχούν στο 1,7% του ΑΕΠ και πως θα οδηγήσουν σε αύξηση των επενδύσεων για υποδομές κατά 20% σε ετήσια βάση κατά τους επόμενους μήνες. «Το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες επιτάχυνσης των επενδύσεων σε υποδομές ώστε να διατηρήσει την ανάπτυξη» αναφέρει η HSBC και συμπληρώνει ότι με τις επενδύσεις αυτές θα υπάρξει αντιστάθμισμα στην αποδυνάμωση των επενδύσεων στο real estate αλλά και των εξαγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v