Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική δεν είναι λύση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ήταν προβληματικό αν η Ευρώπη αποφάσιζε να λύσει τα προβλήματα της δημοσιονομικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας μέτρα νομισματικής πολιτικής

Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική δεν είναι λύση
Η ευρωζώνη πρέπει να αποφύγει τη χρήση της νομισματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

"Αν αρχίσουμε να θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων της δημοσιονομικής πολιτικής μέσα από τα εύκολα μέσα της νομισματικής πολιτικής, τότε θα έχουμε πρόβλημα" ανέφερε ο κ. Schaeuble.

"Oι κεντρικές τράπεζες είναι αυτόνομες ώστε να φράζεται στους πολιτικούς ο εύκολος δρόμος της εκτύπωσης χρήματος" πρόσθεσε ο κ. Schaeuble.

Παράλληλα υποστήριξε ότι σημαντική πρόοδο σημειώθηκε στη δημοσιονομική πολιτική σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, ενώ και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα θεωρούσαμε εφικτό πριν από λίγα χρόνια.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος για την επιβίωση του ευρώ. «Το νόμισμα είναι και θα παραμείνει σταθερό. Οποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v