Η Egan-Jones απειλεί με υποβάθμιση τη Γερμανία

Ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης Egan-Jones διατηρεί προς το παρόν το ΑΑΑ για τη Γερμανία. Προειδοποιεί όμως ότι η επικύρωση του ESM θα επιφέρει δημοσιονομική ζημία στη χώρα, με αύξηση του χρέους και... υποβάθμιση.

Η Egan-Jones απειλεί με υποβάθμιση τη Γερμανία
Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη υποβάθμιση της γερμανικής οικονομίας έκρουσε ο ευρωπαϊκός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Egan-Jones, δηλώνοντας ότι προς το παρόν διατηρείται το «ΑΑΑ».

Ο οίκος αναφέρεται στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας -που έδωσε το πράσινο φως υπό όρους για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας- λέγοντας: «Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις για τη Γερμανία και μείωση της συνολικής ποιότητας της πίστωσης. Παρ' όλα αυτά, πιστεύουμε ότι η αγορά θα δει αυτήν την εξέλιξη θετικά, αν και από οικονομική και δημοσιονομική άποψη θα επιφέρει σημαντική ζημία στη Γερμανία».

Κατά συνέπεια, «εκτιμούμε ότι θα υπάρξει υποβάθμιση καθώς ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξάνεται» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι η Moody’s έχει αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γερμανία με αρνητικό outlook. Αντιθέτως, η Standard & Poor’s και η Fitch Ratings έχουν αξιολόγηση «ΑΑΑ» με σταθερό outlook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v