Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρω-τράπεζες συνεχίζουν τις συναλλαγές με Ιράν

Αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δεσμευθεί να σταματήσουν να συνεργάζονται με το Ιράν, εξακολουθούν να κάνουν συναλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ με ιρανικές επιχειρήσεις και ξένες εταιρίες στο Ιράν.

Ευρω-τράπεζες συνεχίζουν τις συναλλαγές με Ιράν
Αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δεσμευθεί να σταματήσουν να συνεργάζονται με το Ιράν, εξακολουθούν να κάνουν συναλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ με ιρανικές επιχειρήσεις και ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, προκύπτει από έρευνα της The Wall Street Journal σε ενημερωτικά δελτία και άλλα επίσημα έγγραφα.

Οι συναλλαγές δεν είναι ύποπτες για παραβίαση κυρώσεων, καθώς οι συνθήκες είναι χαλαρότερες όσον αφορά τις ηπειρωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες με βάση τους κανονισμούς της ΕΕ, σε σχέση με την καθολική απαγόρευση που επιβάλλεται στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο τραπεζικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχολιάζουν ότι οι συναλλαγές αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την φήμη και την νομική υπόσταση των τραπεζών.

Η γερμανική Deutsche Bank διαχειρίστηκε συναλλαγές έως 2,8 δισ. δολ. με το Ιράν πέρσι. Άλλοι οίκοι που εξακολουθούν να συναλλάσσονται είναι η BNP Paribas, η Banco Santander, η ING Groep και η HSBC Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v