"Ασυγκράτητη" η Inditex: Νέα επιτάχυνση πωλήσεων

Η Inditex SA, η ισπανική εταιρία που κατέχει τις αλυσίδες ένδυσης Zara και Massimo Dutti, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της επιταχύνθηκαν παραπάνω μετά τον Ιούλιο και ανακοίνωσε κέρδη α΄ εξαμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Ασυγκράτητη η Inditex: Νέα επιτάχυνση πωλήσεων
Η Inditex SA, η ισπανική εταιρία που κατέχει τις αλυσίδες ένδυσης Zara και Massimo Dutti, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της επιταχύνθηκαν παραπάνω μετά τον Ιούλιο και ανακοίνωσε κέρδη α΄ εξαμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 32% στα 944 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας. Οι αναλυτές περίμεναν 893,5 εκατ. ευρώ.

«Νίκησε τις προβλέψεις κατά κράτος», σχολιάζουν αναλυτές. «Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε κάτι αρνητικό στην μετοχή.»

Η Inditex, που είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ένδυσης στον κόσμο, επιτάχυνε τον ρυθμό αύξησης πωλήσεων στο ξεκίνημα του α΄ τριμήνου, σε μια περίοδο που όλοι σχεδόν οι ανταγωνιστές της υφίστανται μεγάλες πιέσεις λόγω της ύφεσης.

Την ταχεία ανάπτυξη της ισπανικής εταιρίας βοηθούν η επέκταση στις αναδυόμενες αγορές αλλά και η επέκταση των πωλήσεων μέσω Internet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v