Γερμανία: Επί τάπητος η μόχλευση του ESM

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter επιβεβαίωσε ότι έχει τεθεί επί τάπητος η μόχλευση του ESM, όπως ανέφερε και δημοσίευμα του Der Spiegel. Απαιραίτητο όμως, το πράσινο φως από Bundestag.

Γερμανία: Επί τάπητος η μόχλευση του ESM
Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter επιβεβαίωσε ότι έχει τεθεί επί τάπητος η μόχλευση του ESM, όπως ανέφερε και δημοσίευμα του Der Spiegel, τονίζοντας ωστόσο, ότι για ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να υπάρξει πράσινο φως και από το γερμανικό κοινοβούλιο

«Εάν η Ευρώπη αποφασίσει να μοχλεύσει τον ESM… και η συζήτηση αυτή συνεχίζεται… βεβαίως θα εμπλέξουμε το γερμανικό κοινοβούλιο σε αυτή τη συζήτηση» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters. Επισημαίνεται ότι βάσει της πρόσφατης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για οποιαδήποτε αλλαγή αναφορικά με τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από τη Bundestag, Το πράσινο φως από τη Bundestag είναι «πολιτική και νομική απαίτηση» δήλωσε και ο κ. Kampeter

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, μιλωντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα το πρωί, υπογράμισε ότι "δεν είναι ρεαλιστικό να γίνεται λόγος για μόχλευση του ESM στα 2 τρισ. ευρώ".

"Υπάρχει η πιθανότητα εμπλοκής των ιδιωτών επενδυτών στη μόχλευση του ESM αλλά κάθε κουβέντα για συγκεκριμένα μεγέθη είναι αυθαίρετη", τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v