Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αχμεντινετζάντ: Το Ιράν απειλείται από Σιωνιστές

Το Ιράν απειλείται από στρατιωτική δράση “απολίτιστων Σιωνιστών” δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αχμεντινετζάντ: Το Ιράν απειλείται από Σιωνιστές
Το Ιράν απειλείται από στρατιωτική δράση "απολίτιστων Σιωνιστών" δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ.

"Οι συνεχόμενες απειλές από απολίτιστους Σιωνιστές ότι θα καταφύγουν σε στρατιωτική δράση εναντίον του μεγάλου μας έθνους, είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα αυτής της θλιβερής πραγματικότητας" ανέφερε ο κ. Αχμεντινετζάντ σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ομιλία του προέδρου του Ιράν άγγιξε θέματα που είχε θίξει σε προηγούμενες εμφανίσεις του στον ΟΗΕ, όπως η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία θα "εξετάσει την αλήθεια" για την 11 Σεπτεμβρίου και οι διαμαρτυρίες για "τις ηγεμονικές πολιτικές και δράσεις του παγκόσμιου Σιωνισμού".

Την ίδια ώρα, ο κ. Αχμεντινετζάντ επέκρινε "το παγκόσμιο  κατεστημένο, όπου η φτώχεια επιβάλλεται στα έθνη".

"Η σημερινή θλιβερή κατάσταση του κόσμου και τα βίαια ιστορικά γεγονότα οφείλονται στην κακή παγκόσμια διαχείριση και στα κέντρα εξουσίας που έχουν παραδοθεί στον διάβολο" ανέφερε.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γλιτώσει από το τέλμα που ο ίδιος δημιούργησε, τόνισε ο Mahmoud Ahmadinejad

Κατά την εκτενή του ομιλία, ο πρόεδρος του Ιράν δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διένεξη αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αντιθέτως, μίλησε με όρους γλαφυρούς για την ανάγκη επανεξέτασης όλων των διεθνών θεμάτων.

"Όλοι είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι με την τρέχουσα διεθνή τάξη" δήλωσε συμπληρώνοντας πως διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Επιτέθηκε εναντίον της Wall Street λέγοντας ότι "η δημιουργία άχρηστων τίτλων σε χαρτί… συνιστά τη μεγαλύτερη κατάχρηση στην ιστορία". Αναφέρθηκε σύντομα στο Ισραήλ κάνοντας λόγο για "ψευδή κυβέρνηση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v