Ιαπωνία: Κυβερνητικός ανασχηματισμός λόγω...Κίνας

Ο πρωθυπουργός Jonichiro Noda, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει την έντονη αντιπαράθεση και τους κακούς χειρισμούς με την Κίνα, αλλά και τη βουτιά της δημοτικότητάς του, καταφεύγει στη λύση του ριζικού ανασχηματισμού.

Ιαπωνία: Κυβερνητικός ανασχηματισμός λόγω...Κίνας
Σε ανασχηματισμό της ιαπωνικής κυβέρνησης οδήγησε η ένταση του Τόκιο με το Πεκίνο αναφορικά με τα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, καθώς σε αυτή τη λύση κατέληξε ο πρωθυπουργός Jonichiro Noda προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

«Αυτός είναι ένας ανασχηματισμός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση και τα κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπιστεί η πληθώρα των θεμάτων που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, αλλά και στο διπλωματικό επίπεδο και θα ενισχύσει τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου» αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από την επικίνδυνη σινο-ιαπωνική διαμάχη για τα νησιά… ο πρωθυπουργός Noda καλείται να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης από την αύξηση των φόρων κατανάλωσης. Το πιο σημαντικό νέο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο Koriki Jogima, βετεράνος του Δημοκρατικού Κόμματος, που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Εξωτερικών Koichiro Gemba κρατάει το χαρτοφυλάκιό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v