Xstrata: Πράσινο φως υπό όρους στη Glencore

Τα εμπόδια που απομένουν πολλά. Εάν όμως, ξεπεραστούν τόυε δημιουργείται για πρώτη φορά ένας όμιλος που συνδυάζει trading αγροτικών και βιομηχανικών εμπορευμάτων με δραστηριότητες από τη Χιλή μέχρι την Αυστραλία

Xstrata: Πράσινο φως υπό όρους στη Glencore
Το πράσινο φως υπό όρους έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Xstrata στην αναθεωρημένη προσφορά των 33 δισ. δολ. από την Glencore. Το διοικητικό συμβούλιο της Xstrata υπέκυψε στις πιέσεις των επενδυτών και εγκατέλειψε τις ενστάσεις της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου φυσικών πόρων μετά από 7 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων.

Τα εμπόδια που απομένουν είναι πολλά, από την ψηφοφορία των μετόχων εντός του 2012 μέχρι τις αντιμονοπωλιακές αρχές σε ΕΕ και Κίνα. Εάν όμως, ξεπεραστούν τότε δημιουργείται για πρώτη φορά ένας όμιλος που θα συνδυάζει κάτω από την ίδια σκέπη το trading αγροτικών και βιομηχανικών εμπορευμάτων, από σιτάρι μέχρι χαλκό και με δραστηριότητες από τη Χιλή μέχρι την Αυστραλία.

Τα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Xstrata αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως αφήνοντας στους μετόχους να αποφασίσουν εάν το deal θα προχωρήσει με ή χωρίς το πολύκροτο πακέτο κινήτρων των 140 εκατ. στερλινών για να παραμείνουν στη θέση τους τα 70 ανώτερα στελέχη της Xstrata.

«Χωρίς την ικανότητα να διατηρηθούν οι βασικοί διευθυντές της Xstrata και να διαχειρίζονται τις συγχωνευμένες δραστηριότητες εξόρυξης του ομίλου, οι ανεξάρτητοι μη εκτελεστικοί διευθυντές της Xstrata εκτιμούν ότι η προτεινόμενη αξία της συγχωνευμένης οντότητας θα βρεθεί σε κίνδυνο», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Sir John Bond.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v