Ο P. Volcker στην Βρετανία για μεταρρυθμίσεις

Ο Paul Volcker, πρώην διοικητής της αμερικανικής Federal Reserve θα παραστεί ενώπιον επιτροπής της βρετανικής βουλής, η οποία διεξάγει έρευνα σχετικά με τα στάνταρ της τραπεζικής βιομηχανίας της Βρετανίας.

Ο P. Volcker στην Βρετανία για μεταρρυθμίσεις
Ο Paul Volcker, πρώην διοικητής της αμερικανικής Federal Reserve θα παραστεί ενώπιον επιτροπής της βρετανικής βουλής, η οποία διεξάγει έρευνα σχετικά με τα στάνταρ της τραπεζικής βιομηχανίας της Βρετανίας αργότερα μέσα στον μήνα, όπως ανακοίνωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τραπεζικών Στάνταρ.

Ο κ. Volcker, που ήταν επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τους Προέδρους Jimmy Carter και Ronald Reagan, είναι πρωτοστάτης στις πρόσφατες ρυθμιστικές προσπάθειες αναδιαμόρφωσης του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ και θα βοηθήσει στην σύγκριση των ομοιοτήτων και των αντιθέσεων ανάμεσα στις πρακτικές της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ο 80ετής τραπεζίτης θεωρείται «μάγος» της νομισματικής πολιτικής και «μισθοφόρος» της αυστηρότερης ρύθμισης στις ΗΠΑ.

Ο διαβόητος "κανόνας του Volcker" που αποτελεί σημείο εντονότατης διαβούλευσης και αποτρέπει τις τράπεζες από την ανάληψη μεγάλων κινδύνων με ίδια κεφάλαια, και όχι με τα λεφτά των πελατών, περιλαμβάνεται στην χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση 2010 Dodd-Frank στις ΗΠΑ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v