ΕΕ: Εξετάζει καθυστέρηση εφαρμογής Βασιλείας ΙΙΙ

Η ΕΕ ενδέχεται να καθυστερήσει την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ κατά ένα χρόνο, μετά τις προειδοποιήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών ότι αν ακολουθηθεί το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα θα αυξηθεί το κόστος.

ΕΕ: Εξετάζει καθυστέρηση εφαρμογής Βασιλείας ΙΙΙ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να καθυστερήσει την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ κατά ένα χρόνο, μετά τις προειδοποιήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών ότι αν ακολουθηθεί το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα θα αυξηθεί το κόστος, δήλωσαν στο Bloomberg τρεις καλά πληροφορημένες πηγές.

Ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων την Πέμπτη για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσει τα μέτρα της Βασιλείας ΙΙΙ, ανέφεραν οι πηγές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας της 1ης Ιανουαρίου 2013 για την εφαρμογή των κανονισμών.

Σύμφωνα με τις πηγές οι εναλλακτικές ημερομηνίες που συζητήθηκαν ήταν η 1η Ιουλίου του 2013 και η 1η Ιανουαρίου του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι το G20 είχε συμφωνήσει το 2010 ότι οι κανονισμοί της Bασιλείας ΙΙΙ πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή της Βασιλείας δημοσίευσε έκθεση στην οποία επισημαίνει ότι δεν θα καταφέρουν όλα τα κράτη να τηρήσουν τη διορία αυτή.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg στη σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν λήφθηκε καμία απόφαση και θα διενεργηθούν νέες συζητήσεις αργότερα αυτό το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v