ILO: Η κρίση δημιούργησε 30 εκατ. ανέργους

Κατά περίπου τριάντα εκατομμύρια έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων διεθνώς από τότε που ξεκίνησε η κρίση, δηλώνει ο γενικός διευθυντής του ILO κος Guy Ryder. Το ένα τρίτο των ανέργων διεθνώς είναι νέοι.

ILO: Η κρίση δημιούργησε 30 εκατ. ανέργους
Κατά περίπου τριάντα εκατομμύρια έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων διεθνώς από τότε που ξεκίνησε η χρηματοοικονομική κρίση, όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Guy Ryder, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παγκοσμίως ο αριθμός των ανέργων είναι υψηλότερος κατά 30 εκατομμύρια άτομα από ότι προ της κρίσης» δήλωσε ο κ. Ryder και συμπλήρωσε: «και περίπου 40 εκατομμύρια επιπλέον άνδρες και γυναίκες σταμάτησαν να αναζητούν εργασία».

Δήλωσε επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο από τα 200 εκατομμύρια των ανέργων ανά τον κόσμο είναι νέοι κάτω των 25 ετών. «Η εργατική δύναμη παγκοσμίως αυξάνεται κατά περίπου 40 εκατομμύρια άτομα ετησίως» δήλωσε επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα χειροτερέψει τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη και από όσους εργάζονται, περίπου 900 εκατομμύρια άτομα έχουν αποδοχές μικρότερες από 2 δολάρια την ημέρα. Ο κ.Ryder επισημαίνει ο αριθμός αυτός θα ήταν κατά 55% χαμηλότερος εάν είχε διατηρηθεί η ίδια πολιτική που ίσχυε προ της κρίσης. Με άλλα λόγια, η διεθνής στροφή προς τη λιτότητα ήταν καταστροφική.

«Η ζημιά που έγινε από τα μέτρα λιτότητας ήταν πολύ πιο βαθιά από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί» δήλωσε ο κ. Ryder και κατέληξε: «Είναι επείγουσα η ανάγκη να αναθεωρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v