Citigroup: Παραιτήθηκαν ο CEO και ο πρόεδρος

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού Citigroup Inc., Vikram Pandit, παραιτήθηκε. Αποχωρεί και ο πρόεδρος του Δ.Σ., ενώ CEO αναλαμβάνει ο Michael Corbat.

Citigroup: Παραιτήθηκαν ο CEO και ο πρόεδρος
Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup Inc., Vikram Pandit (στη φωτογραφία), όπως αναφέρουν δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων.

Το Δ.Σ. της τράπεζας ανακοίνωσε επίσης ότι εξέλεξε ομόφωνα τον Michael Corbat για τη θέση του CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η παραίτηση αιφνιδίασε τη Wall Street και τα πρακτορεία δεν μεταφέρουν ακόμη καμία εξήγηση για την κίνηση αυτή. Πάντως η χρονική στιγμή της αποχώρησης δεν δείχνει να αποτελεί τμήμα μιας φυσικής διαδικασίας παρά αντίθετα υποδεικνύει ότι υπάρχει κάποια διαμάχη στην 3η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Ανακοινώθηκε επίσης η αποχώρηση του προέδρου της Citi, John Havens. Ο κ. Havens δήλωσε ότι είχε ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει για συνταξιοδοτικούς λόγους μέχρι το τέλος του έτους, αλλά επίσπευσε την απόφαση μετά την αποχώρηση του κ. Pandit.

"Δεδομένης της προόδου που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει κάποιος άλλος το τιμόνι της Citigroup", ανέφερε ο Pandit σε ανακοίνωση.

"O Mike είναι το κατάλληλο πρόσωπο να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις που έρχονται", πρόσθεσε.

Η μετοχή αντέδρασε με βουτιά 3% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Wall Street μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση αλλά κινήθηκε με άνοδο περί το 1,5% μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές δεν "στεναχωρέθηκαν" με την αποχώρηση. Στο τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε 1,6%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v