Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 2013 η πρόταση για φορέα εκκαθάρισης τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση του χρόνου για την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για την ενίσχυση ή το κλείσιμο προβληματικών τραπεζών, σύμφωνα με δήλωση του Michel Barnier.

Το 2013 η πρόταση  για φορέα εκκαθάρισης τραπεζών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση του χρόνου για την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για την ενίσχυση ή το κλείσιμο προβληματικών τραπεζών, σύμφωνα με δήλωση του Michel Barnier

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, όπως έχει συμφωνηθεί, θα «κλείσουν» μέχρι το τέλος του έτους τη συμφωνία για την υιοθέτηση της κοινής τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη, η εφαρμογή της οποίας θα ακολουθήσει το 2013 και 2014.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουν τα σχέδια για τη δημιουργία φορέα που θα αναλάβει το θέμα της διευθέτησης των προβληματικών τραπεζών.

«Η δεύτερη φάση είναι μια πρόταση το 2013 για έναν ευρωπαϊκό φορέα εκκαθάρισης», δήλωσε, προσθέτοντας πως αυτός ο φορέας θα έχει διευρυμένες νομικές εξουσίες και θα συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v