Yahoo: Αύξηση κερδών & στροφή στο mobile Internet

Αύξηση των εσόδων της κατά 2% εμφάνισε η Yahoo στο α΄ τρίμηνο, το οποίο διένυσε υπό τα ηνία της νέας CEO, Marissa Mayer. Στροφή της Yahoo σε applications και υπηρεσίες για smartphones.

Yahoo: Αύξηση κερδών & στροφή στο mobile Internet
Αύξηση των εσόδων της κατά 2% εμφάνισε η Yahoo στο πρώτο τρίμηνο το οποίο διένυσε υπό τα ηνία της νέας διευθύνουσας συμβούλου Marissa Mayer. Συγκεκριμένα, τα έσοδα του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού ήταν υψηλότερα των προσδοκιών καθώς άγγιξαν το τρίτο τρίμηνο τα 1,09 δισ. δολάρια από 1,07 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν το ίδιο διάστημα στα 3,2 δισ. δολάρια από 298 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Μεγάλο μέρος των κερδών προήλθε πάντως από την πώληση του μεριδίου της εταιρείας στην κινεζική Alibaba. Αν εξαιρεθεί το ποσό των 2,8 δισ. δολαρίων που απέφερε η πώληση των μετοχών της Alibaba, τα κέρδη της Yahoo διαμορφώθηκαν στα 177 εκατ. δολάρια.

Το ενδιαφέρον πάντως, εστιάστηκε στα όσα δήλωσε η κα. Mayer ως προς την στρατηγική που θα ακολουθήσει γ ανα γυρίσει σελίδα η Yahoo. Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος θέτει στο επίκεντρο της στρατηγική της εφαρμογές και υπηρεσίες για την κινητή τηλεφωνία. «Η βασική μας προτεραιότητα επικεντρώνεται σε μία στρατηγική» δήλωσε η κα. Mayer

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v