EE: Λειτουργική από 1/12 η ισπανική "bad bank"

Από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι λειτουργική η ισπανική "bad bank" αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή η ΕΚΤ και η Κομισιόν. Σε τροχιά εφαρμογής το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ισπανικού τραπεζικού τομέα.

EE: Λειτουργική από 1/12 η ισπανική bad bank
Η Ισπανία είναι σε τροχιά επίλυσης των προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού της συστήματος, αλλά πρέπει να επιδείξει πιο αποφασιστική δράση απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες τράπεζες, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΕΚΤ και η Κομισιόν.

Η ανακοίνωση καταγράφει τα συμπεράσματα ομάδας εμπειρογνωμόνων που επισκέφτηκε την Ισπανία μεταξύ 15 με 26 Οκτωβρίου, για να ελέγξει την πρόοδο στην εφαρμογή των προθεσμιών που περιλαμβάνονται στο MoU μεταξύ των ισπανικών αρχών και της Κομισιόν. 

"Αν και η γενικότερη κατάσταση της χρηματοπιστωτικής αγοράς έχει βελτιωθεί από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα και οι δυσκολίες στην χρηματοδότηση έχουν μειωθεί, ένα μέρος του χρηματοπιστωτικού τομέα παραμένει αντιμέτωπο με σημαντικές προκλήσεις, που επιτάσσουν αποφασιστικές δράσεις" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Συνολικά, τα ευρήματα αυτής της αποστολής δείχνουν ένα επιτυχημένο πρόγραμμα" αναφέρεται.

Παράλληλα, η ΕΚΤ και η Κομισιόν σημειώνουν ότι έχουν έλθει σε συμφωνία με την Ισπανία για το σχεδιασμό και τη συγκρότηση της ισπανικής "bad bank", προσθέτοντας ότι θα είναι λειτουργική από την 1η Δεκεμβρίου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v