Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εν αναμονή του τυφώνα Σάντι. Απομάκρυνση 375.000 κατοίκων, κλειστά σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και η Wall Street.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη
Κλειστό θα είναι σήμερα Δευτέρα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου έχει σημάνει συναγερμός για τον κυκλώνα Σάντι, ενώ άγνωστο παραμένει εάν η χρηματιστηριακή αγορά θα λειτουργήσει την Τρίτη. Αρχικά, η διοίκηση του χρηματιστηρίου είχε αποφασίσει να λειτουργήσει η ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, αλλά τα σχέδια αναθεωρήθηκαν καθώς διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις από παράγοντες της αγοράς ως προς την αξιοπιστία των συναλλαγών σε μία τέτοια ημέρα, κατά την οποία ενδέχεται να επηρεαστεί και η ηλεκτροδότηση της πόλης.

Είναι η πρώτη φορά όπου το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κλείνει για καιρικό φαινόμενο από τις 27 Σεπτεμβρίου του 1985. Επίσης, αρκετές εταιρίες όπως η Pfizer και η ενεργειακή Entergy ανέβαλαν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Πολλά από τα γραφεία της Financial District του Μανχάταν, άλλωστε, βρίσκονται σε ζώνη για την οποία έχει διαταχθεί εκκένωση. Κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη όπως και ο ΟΗΕ, όπου αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις.

Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή ο διευθυντής του αμερικανικού κέντρου παρατήρησης τυφώνων Ρικ Κναμπ έκανε λόγο για ιστορικό τυφώνα! Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον έθεσαν τις περιοχές τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο τυφώνας Σάντι θα φέρει ισχυρούς ανέμους ή και πλημμύρες. Κλειστά είναι επίσης σχολεία και δημόσιοι χώροι, ενώ αποφασίστηκαν η αναστολή κυκλοφορίας στα μέσα μεταφοράς, η υποχρεωτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών και ακυρώσεις πτήσεων.

Η εκκένωση αφορά 375.000 ανθρώπους που κατοικούν στη Ζώνη Α της Νέας Υόρκης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, περιοχή που αγγίζει και το Μανχάταν. Οι αρχές, άλλωστε, προειδοποιούν ότι την ώρα της υψηλής παλίρροιας η άνοδος των υδάτων μπορεί να φτάσει τα 3,3 μέτρα στον πορθμό του Λονγκ Άιλαντ και στον κόλπο της Νέας Υόρκης.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v