Ολλανδία: Συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Mark Rutte και το Εργατικό Κόμμα συμφώνησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Ολλανδία: Συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας
Το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Mark Rutte και το Εργατικό Κόμμα συμφώνησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η συμφωνία τους ανοίγει τον δρόμο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Ολλανδίας, που θα είναι μια κυβέρνηση φιλο-ευρωπαϊκή και υπέρ της λιτότητας, πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Τα δύο κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία νωρίτερα απ’όσο αναμενόταν, γεγονός που καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ. Rutte είχε εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου.

Στην συμφωνία των δύο κομμάτων περιλαμβάνονται σχέδια περικοπής των δημοσίων δαπανών κατά 16 δισ. ευρώ επιπλέον μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, που έχουν στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού ως το 2017, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις από τον εγχώριο τύπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v