Στη Β. Κορέα το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου

Το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου δεν βρίσκεται σε μία πόλη που δεν θα περιέγραφε κανείς ως τουριστικό προορισμό. Βρίσκεται στην Πιονγιάγκ, της Βορείου Κορέας. Το διαχειρίζεται η Kempinski και το χρηματοδοτεί η Orascom.

Στη Β. Κορέα το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου
Το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου δεν βρίσκεται σε μία πόλη που δεν θα περιέγραφε κανείς ως τουριστικό προορισμό. Βρίσκεται στη Πιονγιάγκ, στην πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας. Πρόκειται για το Ryugyong Hotel, ένα κτίριο σε σχήμα πυραμίδας, με 105 ορόφους του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε.

Το Ryugyong Hotel θα ανοίξει «μερικώς στα μέσα του επόμενου έτους, τον Ιούλιο ή τον Αϋγουστο" σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων Kempinski, Reto Wittwer. Η Kempinski είναι η πρώτη δυτική εταιρεία στον κλάδο του τουρισμού που τολμά να δραστηριοποιηθεί στη Βόρειο Κορέα.

«Το τεράστιο πυραμιδωτό ξενοδοχείο θα είναι μονοπώλιο στην πόλη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να πάρουμε αυτό το ξενοδοχείο γιατί θα γίνει πραγματική μηχανή χρήματος εάν ανοίξει η αγορά της Βορείου Κορέας».

Επισημαίνεται ότι ενώ η Kempinski διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, η χρηματοδότηση γίνεται από την Orascom Telecom Media & Technology Holding στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας που σύναψε με την κυβέρνηση της Βορείου Κορέας το 2008. Η αιγυπτιακή Orascom έχει δαπανήσει 180 εκατ. δολ. για την κατασκευή του ξενοδοχείου. «Η επένδυση της Orascom αποζημιώνεται με πολύ ιδιαίτερα μοντέλα» δήλωσε ο Wittwer και συμπλήρωσε: «Στη Βόρειο Κορέα αποζημιώνουν με δικαιώματα σε μεταλλεία, πρώτες ύλες, εμπορεύματα κλπ, γιατί δεν έχουν ρευστότητα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v