Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Έρευνα εναντίον ΕΕ με φόντο τα φωτοβολταϊκά

Νέα εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και ΕΈ με σημείο τριβής τον κλάδο των φωτοβολταϊκώ., Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εναντίον των ευρωπαϊκών εξαγωγών πολυσιλικόνης εκφράζοντας κατηγορία για μεθόδους dumping.

Κίνα: Έρευνα εναντίον ΕΕ με φόντο τα φωτοβολταϊκά
Νέα εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημείο τριβής τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εναντίον των ευρωπαϊκών εξαγωγών πολυσιλικόνης – βασικό συστατικό της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η παγκόσμια αγορά πολυσιλικόνης, η οποία ανέρχεται στα 7,4 δισ. δολ. σύμφωνα με την IHS iSuppli, αποτελεί το τελευταίο πεδίο εμπορικής σύγκρουσης για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, όπου η μείωση των τιμών ανά τον κόσμο προκαλεί έντονες τριβές.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός φωτοβολταϊκών πάνελ, εκ των οποίων τα περισσότερα εξάγονται. Οι ΗΠΑ επέβαλαν στις αρχές του έτους υψηλούς δασμούς antidumping. Το Πεκίνο απάντησε τον Ιούλιο ξεκινώντας έρευνα για τις εισαγωγές πολυσιλικόνης από ΗΠΑ και Νότιο Κορέα, που είναι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πολυσιλικόνης παγκοσμίως.

Τώρα στρέφεται και κατά της ΕΕ, με έρευνα αναφορικά με πρακτικές dumping και επιδοτήσεων για τα αντίστοιχα εξαγόμενα προϊόντα από την ΕΕ. Η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πολυσιλικόνης στην ΕΕ είναι η Γερμανία, η οποία αντιστοιχεί μάλιστα στο 16% της παγκόσμιας παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v