Ντράγκι: Κόψτε δαπάνες - Μην αυξάνετε φορολογία

Ο ιδανικός τρόπος για δημοσιονομική προσαρμογή είναι μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών και όχι με αύξηση της φορολογίας, δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ντράγκι: Κόψτε δαπάνες - Μην αυξάνετε φορολογία
Ο καλύτερος τρόπος για βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης είναι μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών και όχι με αύξηση της φορολογίας, υποστήριξε ο Μάριο Ντράγκι, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η ιδανική δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να επικεντρώνεται στη μείωση των δαπανών και όχι στην αύξηση της φορολογίας» δήλωσε σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Bocconi και συμπλήρωσε: «Είναι ουσιώδες να χαρακτηριστεί αξιόπιστη η διαδικασία προσαρμογής». «Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση χρέους πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας τους», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ο Μ. Ντράγκι επανέλαβε παλαιότερη θέση του ότι είναι απαράδεκτο να υπάρξουν διαφορές στα επιτόκια των μελών της ευρωζώνης. «Τα μη συμβατικά μέτρα της νομισματικής πολιτικής έχουν δώσει πολύτιμο χρόνο στην ευρωζώνη, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα», προειδοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v