Γαλλία: "Επίθεση" στο proprietary trading

Στην προγραμματισμένη τραπεζική μεταρρύθμιση της Γαλλίας το proprietary trading των τραπεζών θα περικοπεί δραματικά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβιτσί.

Γαλλία: Επίθεση στο proprietary trading
Στην προγραμματισμένη τραπεζική μεταρρύθμιση της Γαλλίας το proprietary trading (χρηματιστηριακές συναλλαγές με ίδια κεφάλαια του οίκου) των τραπεζών θα περικοπεί δραματικά, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν οι κινήσεις που θα απέτρεπαν την ροή πιστώσεων στην οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβιτσί.

Η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει στα μέσα Δεκεμβρίου νομοθετική ρύθμιση που έχει στόχο την πάταξη των ριψοκίνδυνων συναλλαγών από μέρους των τραπεζών, όπως είχε δεσμευθεί στην προεκλογική του εκστρατεία ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να δημιουργήσουν ξεχωριστή μονάδα για να στεγάσουν τις δραστηριότητες που θεωρούνται ριψοκίνδυνες και επίσης θα οφείλουν να περιγράφουν τον μηχανισμό εκκαθάρισης που θα εφαρμοστεί στην περίπτωση κατάρρευσής τους σε μια κρίση.

Επιπλέον η ρυθμιστική εποπτεία θα αυξηθεί εξαιρετικά, δήλωσε ο κ. Μοσκοβιτσί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v