Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ-Ερό: Γρήγορα απόφαση για Ελλάδα

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε, μετά την συνάντηση της με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ότι δεν συζήτησαν ενδεχόμενο κούρεμα στα δάνεια του επίσημου τομέα στην Ελλάδα.

Μέρκελ-Ερό: Γρήγορα απόφαση για Ελλάδα
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ δήλωσε, μετά την συνάντησή της με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ότι δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο κουρέματος στα δάνεια του επίσημου τομέα στην Ελλάδα.

"Ελπίζω ότι πλησιάζει η στιγμή που θα έλθουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα. Φυσικά δεν μιλήσαμε για κούρεμα χρέους, γνωρίζετε τις θέσεις μας και αυτό δεν έχει αλλάξει" πρόσθεσε.

Ο κ. Ερό από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Γαλλία όπως και η Γερμανία ελπίζει η απόφαση για την Ελλάδα να έρθει το ταχύτερο δυνατό, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Όσον αφορά το ζήτημα του προϋπολογισμού, η κ. Mέρκελ σημείωσε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά όσον αφορά τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό. Τόνισε ότι οι δύο δυνάμεις έχουν διαφορετικά συμφέροντα, τα οποία όμως πρέπει οπωσδήποτε να γεφυρωθούν.

Ο κ. Ζαν-Μαρκ Ερό από την πλευρά του, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στην Γερμανία από τον Μάιο που εξελέγη, δήλωσε ότι η γαλλο-γερμανική σχέση είναι ουσιώδους σημασίας και «πρέπει να καλλιεργηθεί.»

Η κα Μέρκελ είπε επίσης, στα μέχρι στιγμής σχόλιά της, ότι ήδη συνεργάζεται με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ώστε να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας την Ευρώπη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v