Η Konica Minolta εξαγοράζει την Charterhouse

Η Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για την εξαγορά της Charterhouse PM Limited, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρίας παραγωγής υπηρεσιών μάρκετινγκ.

Η Konica Minolta εξαγοράζει την Charterhouse
Η Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για την εξαγορά της Charterhouse PM Limited, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρίας παραγωγής υπηρεσιών μάρκετινγκ. Με την επιφύλαξη της έγκρισης του ελέγχου συγχώνευσης η εξαγορά θα τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος του 2012.

Η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Charterhouse είναι μέρος της μελλοντικής στρατηγικής της Konica Minolta στην επένδυση στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο «πέρα από την εκτύπωση», η Konica Minolta, όντας ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας, σκοπεύει να συνδυάσει τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτύπωσης (ΥΔΕ) με Υπηρεσίες Διαχείρισης Μάρκετινγκ (ΥΔΜ), καθώς και τις Βελτιστοποιημένες Υπηρεσίες Εκτύπωσης (ΒΥΕ), με Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικών Διαδικασιών (ΣΥΕΔ).

Και οι δύο θα συνδέονται και θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων της Konica Minolta και από διαφορετικές ευκαιρίες στις λύσεις ροής εργασίας εγγράφων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Konica Minolta θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών για τις ανάγκες εκτύπωσης των πελατών και θα ηγηθεί της ψηφιακής μετάβασης στο χώρο των εμπορικών εκτυπώσεων.

Η Charterhouse PM Limited είναι εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία προσφέρει υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης παραγωγής υλικού μάρκετινγκ και υπηρεσίες διαχείρισης σε προϊόντα παγκόσμιας εμβέλειας σε 35 ευρωπαϊκές αγορές από 21 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών της γραφείων στο Παρίσι και της μονάδας ψηφιακής παραγωγής στο Λονδίνο.

Κατέχοντας στην 38η θέση στον Πίνακα Sunday Times 2012 Track International 200, η Charterhouse έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ωθούμενη κυρίως από τη γεωγραφική επέκταση, από την κατάκτηση μεγάλων ευρωπαϊκών συμβάσεων και από την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες μάρκετινγκ πολλαπλών καναλιών.

Διαθέτοντας μεγάλη εξειδίκευση στην παραγωγή έντυπων και ψηφιακών προϊόντων μάρκετινγκ, η Charterhouse είναι σωστά τοποθετημένη ώστε να αξιοποιήσει την αυξανόμενη αγορά της εξωτερικής ανάθεσης της παραγωγής, καθώς οι πελάτες αναζητούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ποιότητα και σταθερά αποτελέσματα από τις προωθητικές τους ενέργειες.

Ο Gary Mahoney, διευθύνων σύμβουλος της Charterhouse δήλωσε: «Οι πελάτες μας ψάχνουν τη δυνατότητα εκτέλεσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την υποστήριξη της Konica Minolta, η Charterhouse θα μετατραπεί σε πραγματικά παγκόσμια επιχείρηση. Με δεδομένη τη δύναμη της στην Ασία και την Αμερική, η Konica Minolta μας προσφέρει παγκόσμια παρουσία και παρέχει τους οικονομικούς πόρους για να συνεχίσουμε την επέκταση της δραστηριότητάς μας και την υποστήριξη κορυφαίων προϊόντων προσφέροντας την τελευταία λέξη στο χώρο της επικοινωνίας».

Ο Ken Osuga, πρόεδρος της Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική επένδυση θα επεκτείνει σημαντικά το φάσμα των δυνατοτήτων διαχείρισης εκτύπωσης και εξωτερικής ανάθεσης προωθητικών ενεργειών που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Η Charterhouse έχει εντυπωσιακές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα, σε συνεργασία με πολλά από τα μεγαλύτερα προϊόντα στον κόσμο. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την ομάδα διοίκησης στην επιδίωξη της παγκόσμιας ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα ομάδα διοίκησης της Charterhouse θα παραμείνει επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, διατηρώντας την ονομασία Charterhouse, από την υφιστάμενη έδρα της και μέσω του δικτύου των υποκαταστημάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v