Κύπρος: Συμβιβαστική πρόταση στην τρόικα

Συμβιβαστική πρόταση με στόχο την άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπέβαλε και επέδωσε στις 21.00 η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης.

Κύπρος: Συμβιβαστική πρόταση στην τρόικα
Συμβιβαστική πρόταση με στόχο την άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπέβαλε και επέδωσε στις 21.00 η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το stockwatch.com.

Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Οικονομικών, η προσπάθεια, η οποία άρχισε από το πρωί, εληξε απόψε με την επίδοση της πρότασης. Το κλιμάκιο της τρόικας αποσύρθηκε στο Χίλτον όπου διαμένει για την μελετήσει και να απαντήσει το συντομότερο δυνατό στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι εάν η τρόικα «δείξει καλή θέληση» τότε θα κάνει αποδεκτή την πρόταση. Εάν η τρόικα επιμείνει στις θέσεις της τότε πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε οτι οι επικεφαλής της τρόικας δεν αποκλείεται ακόμη και απόψε να επικοινωνήσουν με τον ΥΠΟΙΚ Βάσο Σιαρλή, για να δώσουν την απάντηση τους. Διαφορετικά, η απάντηση θα δοθεί νωρίς αύριο το πρωί.

Στο μεταξύ, το απόγευμα εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα δραματικές εξελίξεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εργασίας, για να αποτραπεί διαφαινόμενο αδιέξοδο στη συζήτηση των κεφαλαίων για το συνταξιοδοτικό, την ΑΤΑ και τις περικοπές μισθών και επιδομάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, στο Υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα κάλεσε εσπευσμένα τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου και τον ΒΓΓ της οργάνωσης Γ. Φλουρέντζου για διαβουλεύσεις και ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των επαφών με την τρόικα.

Μετά τη συνάντηση ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Την ίδια ώρα η Υπουργός Εργασίας προήδρευσε από τις 16.00 έκτακτης σύσκεψης με τη συμμετοχών των ηγεσιών της ΣΕΚ, της ΠΕΟ, της ΔΕΟΚ και των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ,για να ενημερώσει τους κοινωνικούς εταιρους για τις μεγάλες διαφωνίες που έχουν προκύψει με την τρόικα στο θέμα της ΑΤΑ και στο συνταξιοδοτικό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης η τρόικα εμμένει στις μη ανεκτές και αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα θέσεις της και ανακοίνωσε ότι η οργάνωση του θα εξετάσει μέτρα κοινής αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντηση έγινε απλή ενημέρωση για τη συζήτηση που διεξάγεται κατά τις διαπραγματεύσεις και ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v