Rutte (Ολλανδός): Πάντα κρατώ ένα «γεμάτο όπλο»

Αν δεν τα βρούμε για τον προϋπολογισμό καλύτερα να λήξουμε τις διαπραγματεύσεις ήσυχα και να επανέλθουμε τον Ιανουάριο, σημείωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Rutte (Ολλανδός): Πάντα κρατώ ένα «γεμάτο όπλο»
«Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κρατάς πάντα στην τσέπη ένα γεμάτο όπλο. Όταν το βάλεις στο τραπέζι ασκείς τόση πίεση στις διαπραγματεύσεις ώστε δεν οδηγούν πουθενά. Πάντα κρατώ ένα γεμάτο όπλο στην τσέπη μου στις διαπραγματεύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο Δανός πρωθυπουργός Mark Rutte απαντώντας σε ερώτηση για το αν προτίθεται να βάλει βέτο στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι πετύχουμε με την πρώτη συμφωνία. Είναι πολύ πολύπλοκο το θέμα. Ηρθα σε επαφή με συναδέλφους μου και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα. Αν δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία πρέπει να αποφύγουμε το να γίνει χειρότερη η ατμόσφαιρα και να χρειαστούν μήνες για να αποκατασταθούν οι προσωπικές σχέσεις. Ας προσπαθήσουμε να φέρουμε τη συζήτηση σε ένα ήσυχο τέλος και να συνεχίσουμε τον Ιανουάριο», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η χώρα του θα παραμείνει καθαρός «πληρωτής» αλλά επιθυμεί μια δίκαιη συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη την λιτότητα της εποχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v