Γερμανία: Δεν εγκρίθηκε η συμφωνία με Ελβετία

Η Άνω Βουλή της Γερμανίας απέρριψε την Παρασκευή τη φορολογική συμφωνία με την Ελβετία. Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θεωρούν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει πολλά "παραθυράκια" για φοροδιαφυγή.

Γερμανία: Δεν εγκρίθηκε η συμφωνία με Ελβετία
Η Άνω Βουλή της Γερμανίας απέρριψε την Παρασκευή τη φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, καθώς έκρινε ότι αφήνει πολλά παραθυράκια για φοροδιαφυγή και απόκρυψη στοιχείων καταθετών, μεταδίδει το Bloomberg.

H Bundesrat, η οποία ελέγχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν ενέκρινε τη συμφωνία που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Γερμανίας το 2011 για τη φορολόγηση των Γερμανών πολιτών που είχαν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.

Η συμφωνία προέβλεπε την επιβολή φόρου 21% ως 41% στις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ οι γερμανικές αρχές είχαν το δικαίωμα να ζητούν από τις ελβετικές αρχές την πραγματοποίηση έως και 1.300 αιτημάτων έρευνας για περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θεωρούν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει πολλά "παραθυράκια" για φοροδιαφυγή και διατήρηση της μυστικότητας των καταθετών.

Σημειώνεται, ότι το γερμανικό κοινοβούλιο μπορεί να συζητήσει εκ νέου το ζήτημα, στην επιτροπή μεσολάβησης που αναλαμβάνει την εύρεση συναίνεσης μεταξύ των δύο Βουλών.

"Η SBA σημειώνει με απογοήτευση αυτή την απόφαση" ανέφερε σε ανακοίνωση της η ένωση ελβετικών τραπεζών.

"Συνεχίζουμε να προσβλέπουμε ότι θα κληθεί η επιτροπή μεσολάβησης και ότι θα βρεθεί μια πολιτική λύση πριν το τέλος το έτους" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v