Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Συμφωνία με Κογκρέσο ως τα Χριστούγεννα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε ότι ελπίζει σε μια συμφωνία για το "δημοσιονομικό κενό" πριν τα Χριστούγεννα, αλλά επέμεινε ότι το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει με κριτήριο την προστασία της μεσαίας τάξης.

Ομπάμα: Συμφωνία με Κογκρέσο ως τα Χριστούγεννα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι ελπίζει να επέλθει συμφωνία για το "δημοσιονομικό κενό" πριν τα Χριστούγεννα, αλλά επέμεινε ότι το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει με κριτήριο την προστασία της μεσαίας τάξης.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Ομπάμα, ζήτησε από το Κογκρέσο να εισακούσει τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και να δεχθεί μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό που δεν θα αυξάνει τους φόρους στη μεσαία τάξη.

"Ο απώτερος στόχος είναι να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα είναι δίκαιη και ισορροπημένη" ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε διάγγελμα του προς τον αμερικάνικο λαό.

"Η ελπίδα μου είναι να γίνει αυτό πριν τα Χριστούγεννα" πρόσθεσε.

"Αλλά εκεί όπου έχουμε ήδη, τουλάχιστον θεωρητικά, φτάσει σε συμφωνία είναι στους φόρους της μεσαίας τάξης" τόνισε ο κ. Ομπάμα.

"Αν το Κογκρέσο δεν κάνει τίποτα, κάθε οικογένεια στην Αμερική θα δει τον επόμενο χρόνο τους φόρους της να ανεβαίνουν αυτόματα" προειδοποίησε.

Για μια μέση τετραμελή οικογένεια, αυτό θα σημαίνει μια αύξηση στους φόρους της τάξης των 2.200 δολαρίων, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι οικογένειες της μεσαίας τάξης δεν μπορούν να αντέξουν κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v