Καμπανάκι Γκάιτνερ για τον δημοσιονομικό γκρεμό

Στο "πουθενά" οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για τα δημοσιονομικά των ΗΠΑ. "Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι οι ΗΠΑ δεν θα πέσουν στον δημοσιονομικό γκρεμό", δηλώνει ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ.

Καμπανάκι Γκάιτνερ για τον δημοσιονομικό γκρεμό
«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι οι ΗΠΑ δεν θα πέσουν στον δημοσιονομικό γκρεμό», δηλώνει στο Fox News Sunday ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ, προσθέτοντας ότι «η απόφαση είναι στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της βουλής των αντιπροσώπων, Τζον Μπόνερ, δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος και οι διαπραγματευτές των Ρεπουμπλικάνων δεν έχουν επιτελέσει καμία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποτροπή του «δημοσιονομικού γκρεμού» των μεγάλων αυξήσεων στη φορολογία και περικοπών στις δαπάνες.

«Είμαστε στο πουθενά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Fox News Sunday.

«Έχουμε βάλει μια σοβαρή προσφορά στο τραπέζι, αναφερόμενοι στα έσοδα… όμως ο Λευκός Οίκος δεν έχει ουσιαστικά απαντήσει τίποτα», τόνισε.

Ο κ. Μπόνερ επισήμανε πως το Κογκρέσο δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τις προτάσεις του Λευκού Οίκοι να αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού χρέους χωρίς ψήφο του Κογκρέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v