Στα μαχαίρια Warren Buffett και Swiss Re

Ο μεγαλοεπενδυτής είχε στηρίξει την αντασφαλιστική στην χρηματοοικονομική κρίση με ένεση 3 δισ. φράγκων. Τώρα γράφει ζημίες και καταγγέλει έλλειψη πληροφόρησης από τη Swiss Re. Ζητά έως 1 δισ. δολ.

Στα μαχαίρια Warren Buffett και Swiss Re
Κόντρα έχει ξεσπάσει στις σχέσεις της Berkshire Hathaway και της αντασφαλιστικής Swiss Re με τον Warren Buffett να διεκδικεί αποζημίωση 1 δισ. δολ. Ο μεγαλοεπενδυτής, που στήριξε την Swiss Re εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης με κεφαλαιακή ένεση ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων, φέρεται δυσαρεστημένος από την πορεία της τοποθέτησής του αλλά και από τις πληροφορίες που του δίνει η Swiss Re.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται συμφωνία των δύο πλευρών την οποία η Swiss Re αποκαλεί «τακτική οπισθοχώρησης» (πρακτικά είναι αντασφάλιση της αντασφαλιστικής) στο το τμήμα ζωής και υγείας της εταιρείας στις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια περιορίζεται η έκθεση της Swiss Re στα συμβόλαια ασφαλειών ζωής που σύναψε πριν το 2004.

Επισημαίνεται ότι η Berkshire τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε ζημίες 642 εκατ. δολ. από τη Swiss Re. Στην ετήσια έκθεση του 2011, η Berkshire προειδοποίησε ότι «τα ποσοστά θνησιμότητας εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις που κάναμε». Στην ετήσια έκθεση αποτελεσμάτων των προηγούμενο μήνα, η Swiss Re έκανε λόγο για κατηγορίες «χωρίς βάση».

«Αναλυτές αναφέρουν ότι η Berkshire υπαινίσσεται πως υπήρξε ελλιπής ενημέρωση από τη Swiss Re. Διεκδικεί αποζημίωση μεταξύ 500 εκατ. και 1 δις. δολ.» αναφέρουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v