Goldman Sachs: Τέλος στο bull market του χρυσού

Ο αναλυτής εμπορευμάτων της Goldman Sachs Damien Courvalin προβλέπει το τέλος του bull market στην αγορά του χρυσού! Πώς δικαιολογεί την εκτίμηση. Ποια είναι η πρόβλεψη για την τιμή του μετάλλου.

Goldman Sachs: Τέλος στο bull market του χρυσού
Ο αναλυτής εμπορευμάτων της Goldman Sachs Damien Courvalin προβλέπει το τέλος του bull market στην αγορά του χρυσού! Η βασική κινητήρια δύναμη πίσω από την ανοδική κίνηση στην τιμή του μετάλλου είναι τα πραγματικά επιτόκια, τα οποία διαμορφώνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ λόγω και της επιθετικής νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed, όμως αυτή η εποχή φτάνει στο τέλος της, μιας και η οικονομία φαίνεται να… επιστρέφει!

Πιο αναλυτικά, η Goldman Sachs μειώνει τον στόχο για τις προβλέψεις για το 3μηνο, το 6μηνο και το 12μηνο στα 1.825, στα 1.805 και στα 1.800 δολ./ουγκιά, ενώ εισάγει τιμή στόχο για το 2014 τα 1.750 δολ./ουγκιά. "Παρότι είναι πιθανό να δούμε υψηλότερες τιμές στην αγορά του χρυσού στις αρχές του 2013, οι κίνδυνοι για μεγαλύτερη πτώση αυξάνονται", εκτιμά. 

Το θεμελιώδες συμπέρασμα που εξάγεται συνολικά για τη στρατηγική της Goldman Sachs, λαμβάνοντας υπόψη και την εκτίμησή της για υψηλότερο growth από ό,τι αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, είναι ότι η εποχή της απομόχλευσης των ισολογισμών πλησιάζει στο τέλος της και μαζί της θα τελειώσει η άνοδος του χρυσού!

Η ουσία της πρόβλεψης βασίζεται στο παρακάτω διάγραμμα, το οποίο συγκρίνει τιμές του χρυσού με τα πραγματικά επιτόκια (ανεστραμμένο). Λαμβάνοντας υπόψη την προσδοκία ότι τα πραγματικά επιτόκια θα αυξηθούν, ο χρυσός θα ακολουθήσει τη διακεκομμένη γραμμή και θα μειωθεί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μειώθηκε τη δεκαετία του 1980.


Η πρόβλεψη της Goldman Sachs

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v