ΕΕ: Προωθεί πιο ευέλικτους κανόνες για copyright

Οι χρήστες του διαδικτύου στην Ευρώπη ενδεχομένως θα μπορούν να αντιγράφουν νόμιμα μέρη ορισμένων αρχείων με copyrights, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων των κανονισμών που διέπουν τον κόσμο του διαδικτύου.

ΕΕ: Προωθεί πιο ευέλικτους κανόνες για copyright
Οι χρήστες του διαδικτύου στην Ευρώπη ενδεχομένως θα μπορούν να αντιγράφουν νόμιμα μέρη ορισμένων αρχείων με copyrights, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων των κανονισμών που διέπουν τον κόσμο του διαδικτύου, σύμφωνα με δηλώνεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Επιχειρήσεις από τους χώρους της ψυχαγωγίας και του λογισμικού, που υποστηρίζουν ότι χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων από την πειρατεία, πιέζουν την ΕΕ να κηρύξει παράνομες όλες τις μη αδειοδοτημένες αντιγραφές και το μοίρασμα των ψηφιακών ταινιών, αρχείων μουσικής και εφαρμογών.

Όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε πως ελπίζει να βρεθεί μια μέση λύση που θα αφήσει τους νόμιμους χρήστες να αντιγράφουν μέρη ορισμένων αρχείων, πατάσσοντας όμως ταυτόχρονα την εγκληματικότητα.

«Ο στόχος της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει ότι το copyright θα διατηρήσει τον σκοπό του σε αυτό το νέο ψηφιακό πλαίσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισήμαναν οι αξιωματούχοι, γίνεται επανασχεδιασμός της νομοθεσίας του 2001 για το copyright και η νέα νομοθεσία, που θα μπορούσε να προκύψει το 2014, θα ξεκαθαρίζει ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν «δίκαιη χρήση» ορισμένων ψηφιακών μέσων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v