Μόντι: Διασκεδάζει τις φήμες άμεσης αποχώρησης

Ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει ως υποψήφιος στις επικείμενες ιταλικές εκλογές αλλά πάντως διασκέδασε τις φήμες ότι θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία άμεσα.

Μόντι: Διασκεδάζει τις φήμες άμεσης αποχώρησης
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διασκέδασε τις φήμες ότι προτίθεται να παραιτηθεί άμεσα, δηλώνοντας ότι το επίκεντρό του είναι «να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του πριν τις εκλογές του 2013».

Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέσυρε την στήριξή από την κυβέρνηση συνασπισμού της Ρώμης, με αποτέλεσμα να προκηρυχθούν εκλογές στην χώρα τον Φεβρουάριο. Η αιφνίδια εξέλιξη προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Ο κ. Μόντι δήλωσε αργότερα ότι ο ίδιος δεν θα επιδιώξει την εκλογή του, παρά θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων που έχει αναλάβει στην θητεία του.

Τόνισε πάντως ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να «δραματοποιούν» τις καταστάσεις και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκλογές θα καταλήξουν στην σύσταση μιας κυβέρνησης με μεγάλη υπευθυνότητα.

Με τις φήμες να «δίνουν και να παίρνουν» όσον αφορά την χρονική στιγμή της αποχώρησής, ο κ. Μόντι δήλωσε αργά το απόγευμα: «Δεν με απασχολεί το συγκεκριμένο ζήτημα σε αυτή την φάση. Αφιερώνω όλες τις προσπάθειές μου στην ολοκλήρωση των ζητημάτων της τρέχουσας κυβέρνησης.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v