Μπερλουσκόνι: Πιθανή συμμαχία με Λέγκα του Βορρά

Την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας κεντρο-δεξιάς ομάδας στην Ιταλία δήλωσε ότι συζητά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μόντι για «γερμανοκεντρική» πολιτική που έχει οδηγήσει την Ιταλία στην ύφεση.

Μπερλουσκόνι: Πιθανή συμμαχία με Λέγκα του Βορρά
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγόρησε την τεχνοκρατική κυβέρνηση του Μάριο Μόντι για προώθηση οικονομικών πολιτικών που επέβαλε η Γερμανία και οι οποίες οδήγησαν την Ιταλία στην ύφεση.

Σε σχόλιά του στον τηλεοπτικό του σταθμό Canale 5, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση για να μειώσει το δικό της κόστος δανεισμού, σε βάρος άλλων κρατών. Τόνισε πως η κυβέρνηση του Μόντι ήταν συγκαταβατική στην εφαρμογή βλαπτικών πολιτικών λιτότητας που είχαν καθοριστεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η κυβέρνηση Μόντι έχει ακολουθήσει τις γερμανο-κεντρικές πολιτικές που η Ευρώπη έχει προσπαθήσει να επιβάλλει σε άλλα κράτη και έχει δημιουργήσει μια κατάσταση κρίσης που είναι πολύ χειρότερη από αυτήν στην οποία βρισκόμασταν όταν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συζητά την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας κεντρο-δεξιάς ομάδας στην Ιταλία, αλλά και ότι είναι πιθανή η συμμαχία με την Λέγκα του Βορρά στις τοπικές εκλογές.

Ο Μάριο Μόντι από την πλευρά του προειδοποίησε κατά των υπεραπλουστευμένων υποσχέσεων για άμεσες λύσεις, στην προεκλογική εκστρατεία, τονίζοντας πως η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις κινήσεις του λέγοντας πως η κυβέρνησή του έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο σε μικρό χρονικό διάστημα, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Μόντι δήλωσε πως θέλει να συνεχίσει να επηρεάσει τις ιδέες από οποιονδήποτε ρόλο και αν αναλάβει.

Σε ότι αφορά την αγορά ομολόγων, δήλωσε πως πρέπει να δοθεί προσοχή στη διεύρυνση του spread, όμως οι αγορές πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία συνεχίζει να έχει κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v