Pimco: Προτιμά ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας

Προτίμηση στα ιταλικά ομόλογα έναντι των γαλλικών παρά την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, δείχνει η Pimco, sύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάιλς Μπράντσο στη Wall Street Journal.

Pimco: Προτιμά ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας
Προτίμηση στα ιταλικά ομόλογα έναντι των γαλλικών παρά την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, δείχνει η Pimco. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάιλς Μπράντσο, trader της Pimco σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία δεν έχει επηρεάσει την ελκυστικότητα των ιταλικών ομολόγων, ενώ αντιθέτως οι αποτιμήσεις των γαλλικών τίτλων είναι αιτία προς αποφυγή.

«Δεν είμαστε θετικοί στους γαλλικούς τίτλους με τις παρούσες αποτιμήσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν, αλλά και της συγκριτικής αξίας άλλων τίτλων. Η Γαλλία προσφέρει μικρότερες αποδόσεις από ότι η Ιταλία και εκτιμούμε ότι αυτή η διαφορά θα μειωθεί» δήλωσε.

Τα γαλλικά ομόλογα έμειναν σχεδόν σταθερά κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ αντιθέτως οι τίτλοι Ιταλίας και Ισπανίας βούλιαξαν. Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων βρέθηκαν τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ. Ο κ. Μπράντσο εκτιμά παράλληλα, ότι η καλή πορεία των γαλλικών ομολόγων δεν αντικατοπτρίζει ισχυρά οικονομικά μεγέθη. Η Κομισιόν προβλέπει ότι το έλλειμμα της Γαλλίας φέτος θα αγγίξει το 4,5% του ΑΕΠ έναντι 2,9% του ΑΕΠ που προβλέπεται για την Ιταλία.

«Ενώ η Γαλλία είναι μία συστημικά σημαντική χώρα στην ευρωζώνη, αντιμετωπίζει πολλά δομικά θέματα και κατά τα επόμενα χρόνια θα καταγράφει υψηλότερα ελλείμματα από ότι η Γερμανία» αναφέρει και συμπληρώνει: «Από το καλοκαίρι αγοράζουμε ιταλικά και ισπανικά ομόλογα. Οι αποτιμήσεις είναι πιο ελκυστικές». Επισημαίνει πάντως, ότι όλα τα παραπάνω αφορούν τριετείς τίτλους. Η επιλογές της Pimco είναι πιο διστακτικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v