Μια BMW = Δυο Mercedes

Οι επενδυτές της Daimler αποτιμούν την Mercedes Benz στο ήμισυ της αξίας της BMW. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της BMW έχει εκτιναχθεί στα 45 δισ. ευρώ, έναντι των περίπου 25 δισ. ευρώ της Mercedes

Μια BMW = Δυο Mercedes
Οι επενδυτές της Daimler αποτιμούν την Mercedes Benz στο ήμισυ της αξίας της BMW, καθώς οι προσπάθειες του CEO Dieter Zetsche η Mercedes να ανακτήσει και πάλι τον τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων, φαίνεται να αποτυγχάνουν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της BMW έχει εκτιναχθεί στα 45 δισ. ευρώ, έναντι των 42,2 δισ. ευρώ της Daimler. Αν αφαιρεθεί μια λογική τιμή για τα φορτηγά της Daimler, η αξία που δίνουν οι επενδυτές στη Mercedes διαμορφώνεται σε περίπου 25 δισ. ευρώ.

«Η αγορά λέει ότι οι προοπτικές για την Mercedes είναι πολύ χειρότερες από αυτές της BMW», αναφέρει ο αναλυτής της Fairesearch, Peter Wodniok.

Η Mercedes πλήττεται από την υποτονική ανάπτυξη στην Κίνα, την αργή διείσδυση σε δημοφιλή τμήματα της αγοράς –όπως π.χ. τα compact αυτοκίνητα- αλλά και από μια εικόνα που δεν είναι ελκυστική για τους νεότερους σε ηλικία οδηγούς.

Αντιθέτως, η BMW συνεχίζει να επεκτείνεται, παρά την κρίση χρέους στην Ευρώπη, σχεδιάζοντας να ανοίξει εργοστάσιο στη Βραζιλία και ετοιμάζοντας νέα μοντέλα για το 2013.

Μέχρι τον Νοέμβριο φέτος, η BMW είχε πωλήσει 1,39 εκατ. αυτοκίνητα, έναντι των 1,19 της Mercedes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v