Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Οι φοροφυγάδες στο στόχαστρο

Στη «φόρα» σκέφτεται να βγάλει η ισπανική κυβέρνηση τα ονόματα των μεγαλύτερων φοροφυγάδων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, Κριστομπάλ Μοντόρο.

Ισπανία: Οι φοροφυγάδες στο στόχαστρο
Στη «φόρα» σκέφτεται να βγάλει η ισπανική κυβέρνηση τα ονόματα των μεγαλύτερων φοροφυγάδων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, Κριστομπάλ Μοντόρο. Ο ίδιος επισήμανε πάντως πως για να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα σχετικά ονόματα, θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία της χώρας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Γερουσία επί νομοσχεδίου που περιέχει μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Μοντόρο δήλωσε πως τέτοιες λίστες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία.

Ο στόχος της δημοσιοποίησης των ονομάτων είναι να αναγκαστούν να πληρώσουν τα χρεωστούμενά τους οι φοροφυγάδες.

«Είναι για να πληρώσουν. Δεν μπορώ να το πω πιο ξεκάθαρα. Η μάχη κατά της φορολογικής εξαπάτησης έγκειται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική συμμόρφωση με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις και στην κοινωνική συνειδητοποίηση της ζημιάς που προκαλεί η φορολογική εξαπάτηση», ανέφερε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v