Λιικάνεν: Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι στις τράπεζες

"Χρειαζόμαστε επειγόντως το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο και την εκκαθάριση των τραπεζών που να εξασφαλίζει ότι θα πληρώνουν οι μέτοχοι και όχι οι φορολογούμενοι πολίτες", δηλώνει ο Έρκι Λιικάνεν.

Λιικάνεν: Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι στις τράπεζες
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σε καλύτερη θέση με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από ότι παλαιότερα, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμο να χειριστεί ενδεχόμενη κατάρρευση μεγάλης τράπεζας. Αυτό είναι το μήνυμα του Έρκι Λιικάνεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt .

«Ο κόστος είναι καλύτερα προετοιμασμένος από ότι στο παρελθόν, αλλά ακόμη δεν είναι πλήρως έτοιμος» δηλώνει και συμπληρώνει: «Είναι θετικό ότι οι τράπεζες πλέον έχουν καλύτερη κεφαλαιοποίηση, αλλά δεν είναι αρκετό».

«Χρειαζόμαστε επειγόντως το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο και την εκκαθάριση των τραπεζών. Ο απώτερος στόχος πρέπει να είναι ότι, σε περίπτωση τραπεζικής κατάρρευσης, οι ιδιοκτήτες είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν το λογαριασμό και όχι οι φορολογούμενοι πολίτες»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v