Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lipton (ΔΝΤ): Aναστολή λιτότητας στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία πρέπει να αναβάλει επιπλέον μέτρα λιτότητας για το 2015 αν χαθούν οι στόχοι ανάπτυξης το 2013, λέει το ΔΝΤ. Το Ταμείο ενέκρινε την χορήγηση των τελευταίων 890 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Lipton (ΔΝΤ): Aναστολή λιτότητας στην Ιρλανδία
Η Ιρλανδία καλείται να αναβάλει επιπλέον μέτρα λιτότητας μέχρι το 2015 αν χαθούν οι στόχοι ανάπτυξης το 2013, υποστηρίζει το ΔΝΤ. Το Ταμείο ενέκρινε την χορήγηση των τελευταίων 890 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας με στέλεχος του David Lipton να υποστηρίζει ότι το Δουβλίνο έχει επιδείξει ισχυρή εφαρμογή του προγράμματος, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους.

Ο κ. Lipton προειδοποίησε ότι η χώρα θα έχει περισσότερο σταδιακή ανάκαμψη, με το ΑΕΠ να αυξάνει στο 1,1% το 2013, στο 2,2% το 2014 και το χρέος να φτάνει σε κορύφωση στο 122% του ΑΕΠ το 2013.

«Αν την επόμενη χρονιά η ανάπτυξη απογοητεύσει, όποια επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να μεταφερθούν για το 2015, προκειμένου να προστατευτεί η ανάκαμψη», προσέθεσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Δουβλίνο ανακοίνωσε τον έκτο προϋπολογισμό λιτότητας με στόχο προσαρμογή 3,5 δισ. ευρώ μέσω επώδυνων αυξήσεων φόρων και περικοπών στις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v