Γερμανία: Λιγότερα ομόλογα το 2013 (255 δισ.€)

Η Γερμανία θα περιορίσει τις πωλήσεις κρατικών ομολόγων τον επόμενο χρόνο στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών, καθώς προσπαθεί να κατεβάσει τον δανεισμό στα προ της κρίσης επίπεδα και επιπλέον να «δοκιμάσει» νέα χρεωστικά εργαλεία.

Γερμανία: Λιγότερα ομόλογα το 2013 (255 δισ.€)
Η Γερμανία θα περιορίσει τις πωλήσεις κρατικών ομολόγων τον επόμενο χρόνο στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών, καθώς προσπαθεί να κατεβάσει τον δανεισμό στα προ της κρίσης επίπεδα και επιπλέον να «δοκιμάσει» νέα χρεωστικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων και το ενιαίο ομοσπονδιακό ομόλογο.

Η κυβέρνηση της Καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ θα πωλήσει 250 δισ. ευρώ σε ομόλογα το 2013 σε σύγκριση με 255 δισ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης χρέους.

Το 2009 η Γερμανία είχε πωλήσει το ρεκόρ των 334 δισ. ευρώ σε χρεόγραφα από 220 δισ. ευρώ στο προηγηθέν έτος.

Το Βερολίνο θα εκδώσει έως 12 δισ. ευρώ σε ομόλογα συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό του χρόνου, θα διαθέσει ένα πρωτοποριακό ομολογιακό εργαλείο κοινό για όλα τα κρατίδια της χώρας και θα περιλάβει σε όλα τα νέα ομόλογα από τον Ιανουάριο «ρήτρες συλλογικής δράσης» (collective action clauses) όπως επιβάλλει η πολιτική που έχουν υιοθετήσει όλα τα κράτη της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v