Ιταλία: Ανακοινώθηκε διάλυση της Βουλής

Την διάλυση της ιταλικής Βουλής, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Mario Monti, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας, Giorgio Napolitano. Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Ιταλία: Ανακοινώθηκε διάλυση της Βουλής
Την διάλυση της ιταλικής Βουλής, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Mario Monti, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας, Giorgio Napolitano, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Φεβρουάριο.

«Μόλις υπέγραψα το διάταγμα για την διάλυση της Βουλής», δήλωσε στους δημοσιογράφους. 

Όπως ανακοινώθηκε, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. 

Την Παρασκευή, ο Mario Monti παραιτήθηκε και επίσημα από την θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, λίγη ώρα μετά την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Ιταλούς πρέσβεις, ο κ. Monti δήλωσε ότι "κατά πάσα πιθανότητα αυτή είναι η τελευταία μου πράξη και τα τελευταία μου λόγια πριν υποβάλλω και τυπικά την παραίτηση μου στα χέρια του αρχηγού του κράτους"

Όπως μετέδωσε το Reuters, η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε τον προϋπολογισμό, με 309 ψήφους υπέρ και 55 κατά. Το νομοσχέδιο είχε ήδη ψηφιστεί από την Γερουσία το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Monti θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v