Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Blackrock πιθανός σύμβουλος της Κ. Τρ. Kύπρου

Στο διορισμό της Blackrock ως εξωτερικού συμβούλου προχωρεί εκτός απροόπτου η Κεντρική Τράπεζα.

Η Blackrock πιθανός σύμβουλος της Κ. Τρ. Kύπρου
Στο διορισμό της Blackrock ως εξωτερικού συμβούλου προχωρεί εκτός απροόπτου η Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την ενδελεχή εξέταση των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων της Pimco και την παροχή τεχνογνωσίας για τα πλάνα ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης των κυπριακών τραπεζών, μεταδίδει το stockwatch.

Η κυπριακή εποπτική αρχή αναμένεται να είναι σε θέση σήμερα να ανακοινώσει το διορισμό των εξωτερικών συμβούλων, μετά από σχετική ενημέρωση της συντονιστικής επιτροπής που διόρισε την Pimco και η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους μελλοντικούς πιστωτές της Κύπρου.

Η ΚΤ κατέληξε στην επιλογή της Blackrock μετά από αξιολόγηση μικρού αριθμού ξένων συμβούλων με εξειδίκευση στο θέμα των διαγνωστικών ελέγχων και της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.

Η Blackrock θα λειτουργήσει επικουρικά τόσο στο θέμα των διαγνωστικών ελέγχων όσο και στο θέμα των κεφαλαιακών και επιχειρησιακών σχεδιασμών των τραπεζών.

Εντός του 2013 οι τράπεζες θα κληθούν να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια από ιδιώτες ή από το μηχανισμό στήριξης, και να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των εργασιών τους, για να είναι σε θέση να αποπληρώσουν τους πιστωτές.

Ο αμερικανικός κολοσσός ήταν ένας από τους υποψηφίους για ανάληψη των διαγνωστικών ελέγχων και είναι ο οίκος που έκανε τους διαγνωστικούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες πριν ένα περίπου χρόνο.

Η εξοικείωση της Blackrock με το ελληνικό περιβάλλον αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση των όποιων μεθοδολογικών ατελειών πιθανόν να υπάρχουν στην έκθεση της Pimco και στην αναθεώρηση των κεφαλαιακών αναγκών προς τα κάτω.

Ανάλογο ρόλο με αυτό που θα αναλάβει η Blackrock στην Κύπρο είχε στην Ελλάδα η Bain and Company.

Η Blackrock φέρεται να έχει δεσμευθεί ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην επισκόπηση της έκθεσης της Pimco εντός των επόμενων τριών βδομάδων και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, που θα παραδοθούν τα επίσημα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v