Oettinger: Δεν αποκλείω κούρεμα κυπριακού χρέους

Ο ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας Guenther Oettinger δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείει το κούρεμα του κυπριακού χρέους ως ύστατη λύση. Οι τράπεζες είναι η βασική αιτία των προβλημάτων της χώρας, σημείωσε.

Oettinger: Δεν αποκλείω κούρεμα κυπριακού χρέους
Ο ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας Guenther Oettinger δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείει το κούρεμα του κυπριακού χρέους ως ύστατη λύση.

Μιλώντας χθες στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι «η χώρα πρέπει να μπει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με σχετικούς όρους».

«Αυτό είναι καλύτερο από να αφήνεται ένας επικουρικός ρόλος στην Κίνα ή τη Ρωσία», είπε.

Ο κ. Oettinger θεωρεί ότι δεν θα ήταν απίθανο να προκύψουν απώλειες για τους πιστωτές της Κύπρου, σύμφωνα με αναμετάδοση των δηλώσεων του από το Dow Jones.

«Όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν αποκλείω ένα κούρεμα για την Κύπρο ως τελευταίο βήμα», δήλωσε.

Οπως αναμεταδίδει το Stockwatch, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα της Κύπρου οφείλονται πρωτίστως στις τράπεζες της και δευτερευόντως στα δημοσιονομικά της.

Οι κυπριακές αρχές διαπραγματεύονται μνημόνιο για στήριξη της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ από τον Ιούλιο, και δεν αναμένεται να καταλήξουν πριν το Φεβρουάριο. Η Κύπρος ζήτησε τον Ιούνιο στήριξη και από τη Ρωσία που στέλνει έκτοτε αμφίσημα μηνύματα για τις προθέσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v