Απογοητευτικό το 2012 για τα hedge funds

Στο 5% υπολογίζεται η μέση ετήσια απόδοση των hedge funds. Σημαντική επιβράδυνση στην προσέλκυση επενδύσεων. Ζημίες κατέγραψαν ορισμένα από τα τρανταχτά ονόματα του κλάδου.

Απογοητευτικό το 2012 για τα hedge funds
Απογοητευτικό ήταν και το 2012 για τον κλάδο των hedge funds καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά καταγράφηκαν αποδόσεις που δεν ικανοποιούν τους επενδυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hedge Fund Research η μέση ετήσια απόδοση των hedge fund ξεπέρασε οριακά το 5%, ενώ την προηγούμενη χρονιά το μέσο fund είχε χάσει 5%.

Οι ροές στον κλάδο επίσης εκτιμάται ότι επιβραδύνθηκαν σημαντικά. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, τα hedge fund κατάφεραν να προσελκύσουν 30 δισ. δολ. από επενδυτές συγκριτικά με 70 δισ. δολ. το 2011.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου κατέγραψαν μάλλον απογοητευτικές αποδόσεις. Το hedge fund του Paul Tudor Jones απέφερε μόλις 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και το Brevan Howard – ένα από τα μεγαλύτερα macro hedge fund της Ευρώπης – μόλις 3%. Η Caxton Associates είχε ζημίες 3,4% από τις αρχές του έτους μέχρι το Νοέμβριο.

Το Advance Plus του John Paulson – του επενδυτή που αποκόμισε δισεκατομμύρια δολάρια προβλέποντας το σπάσιμο της φούσκας στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ – έχασε 20% το 2012, ενώ οι συνολικές ζημίες από τις αρχές του 2011 ξεπερνούν το 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v